Yksilölliset tukipohjalliset lapsille ja aikuisille

Jalkaterän virheasennot voivat aiheuttaa monenlaisia kipuoireita jalkaterään, nilkkaan, polveen, lantioon ja/tai selän alueelle. Yksilöllisillä tukipohjallisilla pyritään ehkäisemään ja korjaamaan jalan ja varpaiden asentomuutoksia ja niiden syntymistä sekä vähentämään lihasten väsymistä ja kipuja. Jalkavaivoille erityisen alttiita henkilöryhmiä ovat mm. reumaatikot, diabeetikot, seisomatyötä tekevät, ylipainoiset, vanhukset ja odottavat äidit. Myös lasten jalkaongelmiin löytyy apu usein tukipohjallisesta ja hyvistä kengistä.

Tukipohjallisten valmistus tapahtuu käsityönä pajallamme Tampereella. Pohjalliset tehdään jaloista otetun yksilöllisen vaahtolaatikkomuotin ja sen mukaan valetun kipsimallin perusteella sekä jalkatutkimuksen ja kävelyanalyysin pohjalta.

Valmistamamme yksilölliset tukipohjalliset voidaan jakaa neljään ryhmään:

Painoa ja kuormitusta tasaavat pohjalliset, joita käytetään useimmiten reumaatikkojen ja diabeetikkojen hoidossa sekä kipupisteiden, haavaumien ja kovettumien kevennyshoidossa.

Jalkaterän asentoa ja toimintaa ohjaavat tukipohjalliset, joilla pyritään korjaamaan jalkaterän virheasennot ja mahdolliset toiminnalliset virheet.

Lasten reumapohjalliset, valmistetaan tukevista materiaaleista tukemaan lapsen jalka oikeaan asentoon.

Erityistukipohjalliset, jotka valmistetaan yleensä diapeetikoille akuutin haavauman hoitoon.

Näiden lisäksi teemme myös muoviset helfet-tuet reumalapsille ja fo-pohjalliset cp-lapsille ja muille neurologisille potilaille, kuten toispuolihalvauspotilaille. Meiltä saa myös pituuseroja tasaavat tukipohjalliset ja korotuspohjalliset.

Tukipohjallisten tilaus ja mitanotto ajanvarauksella.